12 Beste Quiltgereedschappen Die Elke Quilter Nodig Heeft Begin Vandaag Met Quilten

De 12 Beste Quiltgereedschappen Die U Nodig Hebt Om Te Beginnen Met Quilten

Quilten is een eenvoudig ambacht waarvoor slechts drie basisgereedschappen nodig zijn: draad, stof en een naald. Als je dit ambacht echter serieus neemt, heb je een paar extra dingen nodig om je quilts er net zo mooi en professioneel uit te laten zien als de quilts die je bewondert in boeken en online.

Elke quilter heeft zijn eigen lijst met essentiële quiltgereedschappen, maar deze 12 basishulpmiddelen zijn het beste voor de meeste beginnende quilters.

1. Naai- Of Quiltmachine

Je hebt een machine nodig om te naaien of te quilten, tenzij je van plan bent om het met de hand te doen. Dit is prima, maar tijdrovend.

Zorg ervoor dat uw machine in goede staat verkeert, dat u weet hoe u hem moet gebruiken en dat hij is uitgerust om te quilten.

Als u geen machine heeft, kunt u deze online of bij een dealer vinden. Er zijn machines voor alle prijsklassen en ervaringsniveaus. Een machine die eenvoudig en betaalbaar is, is misschien niet de beste keuze voor beginners. Het is het beste om machines te kiezen met meer basisfuncties en een betere bouwkwaliteit.

We hebben veel naai- en quiltmachines getest die perfect zijn voor beginners.

2. Roterende Snijder:

2 Roterende Snijder

Een rolmes lijkt veel op een pizzasnijder, maar is ontworpen voor het snijden van stof en is ongeveer 10 keer scherper.

Deze eenvoudige tool, geïntroduceerd in de jaren 80, maakt het gemakkelijk om snel en nauwkeurig uw stof te snijden. Deze tool zou op je toplijst moeten staan. Je hebt er ook een matje voor nodig.

Er zijn vele maten rolmessen, maar de maat van 45 mm is een goed startpunt. Zodra je vaardigheden verbeteren, kun je doorgaan naar een 60 mm die door meer lagen stof snijdt.

Er zijn elektrische en handmatige snijders, maar ik raad aan om met een handmatige snijder te beginnen totdat je veel meer ervaring hebt met het gebruik van deze tool.

Onthoud dat rolmessen scherp zijn . Bewaar ze afgesloten of buiten het bereik van kinderen.

U hebt reservemesjes nodig om bij uw snijplotter te passen. Klik hier om een lijst met aanbevolen Roterende frezen te bekijken.

3. Tornmesje

Nog een onmisbare tool die je veel zult gebruiken . Het is wat quilters ontnaaien noemen. Er zijn veel redenen waarom u misschien steken uit uw quilt moet halen.

Investeer in een goede of twee. Deze worden na verloop van tijd saai, dus als u een reserve bij de hand heeft, hoeft u niet ’s avonds laat naar de winkel te gaan om een nieuwe te kopen.

4. Scherpe Schaar

4 Scherpe Schaar

Elke quilter heeft minimaal één schaar nodig en niet zomaar een schaar. Als je gezond wilt blijven, moeten ze scherp zijn.

Een stoffen schaar van hoge kwaliteit kan prijzig zijn, dus koop het beste dat u zich kunt veroorloven.

Over het algemeen zijn textielscharen gemaakt van koolstofstaal of roestvrij staal. Hoewel beide uitstekend zijn, zijn professionele scharen meestal gemaakt van koolstofstaal.

Koolstofstalen scharen zijn meestal vrij scherp en houden hun rand goed vast. Roestvrijstalen scharen wegen minder en zijn goedkoper.

5. Pinnen

Je hebt waarschijnlijk een paar spelden als je een beginner bent in naaien. Het is prima om alle pinnen te gebruiken die je hebt, maar als je budget het toelaat, investeer dan in quilterspinnen van goede kwaliteit.

Quilterspelden zijn meestal dunner, langer en scherper dan spelden die je gebruikt voor het naaien van kleding.

U kunt kiezen uit verschillende soorten, waaronder bloemhoofd en parelhoofd. maar dit is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

6. Markeerhulpmiddelen

U zult merken dat markeerhulpmiddelen uw leven veel gemakkelijker maken en dat u ze veel gebruikt. Of je nu een quilt naait of met de hand quilt, je zult veel markeringen tekenen.

Dit zijn de meest populaire en bekende markeertools:

  • Krijtpennen
  • Afplakband
  • In water oplosbare potloden
  • Markeerstiften (oplosbaar in water of lucht)

Veel quilters geven de voorkeur aan krijtstiften of markeerstiften omdat ze gemakkelijk in het gebruik zijn en de stof niet beschadigen.

7. Zelfherstellende Mat

Als je een rolmes gebruikt, heb je een zelfherstellende mat nodig. Snijmatten zijn essentieel en u zult ze de hele tijd gebruiken. Bescherm uw werkoppervlak (bijv. Ze beschermen uw werkoppervlak (bijv. aanrechtbladen, tafelstoppen) tegen eventuele schade en zorg ervoor dat uw mes niet botter wordt.

Er zijn veel mogelijkheden voor matten wat betreft prijs, vorm en maat.

Hoewel snijmatten van hard plastic zeer duurzaam zijn, zullen er na verloop van tijd kleine groeven in de mat ontstaan. Deze groeven kunnen uw stof blijven haken of de nauwkeurigheid van uw sneden beïnvloeden.

Wij raden zelfherstellende matten aan. U betaalt er meer voor, maar ze gaan langer mee en besparen u frustratie. Deze matten zijn gemaakt van materiaal dat zich sluit wanneer er met een mes in wordt gesneden. Het oppervlak is wat zachter (of squishier) dan een conventionele mat, maar dat is eigenlijk maar goed ook. Deze matten zijn stabieler en houden uw stof op zijn plaats, waardoor het gemakkelijker wordt om uw Rotary cutter te gebruiken.

Als je op zoek bent naar een goede snijmat, hebben we hier onze favoriete snijmatten voor quilters besproken.

8. Quiltijzer

Een strijkijzer is noodzakelijk. Deze stap moet je niet overslaan bij het maken van je blokken. Je strijkijzer zal vaak worden gebruikt, dus zorg ervoor dat je een strijkijzer van hoge kwaliteit koopt.

Veel quilters zijn niet tevreden met de manier waarop strijkijzers als water aanvoelen. Een hoger prijskaartje staat ook niet noodzakelijk gelijk aan betere kwaliteit. Het kan een paar pogingen kosten voordat je eindelijk de juiste hebt gevonden.

9. Stof

Dit is het leuke gedeelte: stof. Het is onmogelijk om een quilt te maken zonder stof. En je krijgt er nooit genoeg van.

Beknibbel niet op stof. Koop de beste kwaliteit die u zich kunt veroorloven. Goedkope stoffen verslijten gemakkelijk en kunnen al na korte tijd scheuren of scheuren.

Goedkope stoffen kunnen maar voor één doel worden gebruikt: om te oefenen. Het is geen goed idee om dure stof te verspillen voor oefensessies.

Kies bij het kiezen van stoffen voor de praktijk of voor projecten voor 100% geweven katoen.

10. Draad

Beginnende quilters beschouwen hun draad vaak als een bijzaak. Het is belangrijk om het juiste draadtype en de juiste kwaliteit voor uw projecten te kiezen.

Als u 100% geweven katoen gebruikt voor uw quiltstof, moet u 100% katoenen draad gebruiken. Waarom? Omdat synthetisch garen, net als polyester, misschien langer meegaat, maar uiteindelijk de katoenvezels zal verslijten en uw naad zal rafelen.

Het maakt niet uit welke kleur je kiest. Je stof hoeft niet te matchen. Veel quilters gebruiken een verscheidenheid aan draden, waaronder witte, zwarte, grijze en beige kleuren voor hun projecten.

11. Katoenen Vulling

Batting is een ander essentieel quiltmateriaal en katoen heeft meestal de voorkeur. Het is lichtgewicht en dun, ademend, machinewasbaar en gemakkelijk schoon te maken.

Hier zijn enkele feiten over katoenen vulling:

  • Het krimpt een beetje in de was. Bij quilts kan dit een gekreukt effect op het oppervlak veroorzaken waar u van houdt of een hekel aan hebt.
  • Als uw quiltlijnen niet erg dicht bij elkaar liggen, kan deze na het wassen opeenhopen. De verpakking moet informatie bevatten over hoe nauw uw stiksels moeten zijn.
  • Het laken kan in het begin stijf zijn.

12. Quiltboek (optioneel)

Quiltboeken zijn optioneel, maar ze worden sterk aanbevolen. Je hebt richting nodig als je net begint en wat vaardigheden om door te kunnen gaan naar moeilijkere projecten.

Een goed quiltboek leidt je door deze vaardigheden en helpt je ook bij een aantal beginnersvriendelijke projecten. Bovendien dienen ze als een nuttig hulpmiddel wanneer u een bepaalde techniek of vaardigheid opnieuw moet bekijken. Op deze pagina vindt u een aantal uitstekende quiltboeken die geschikt zijn voor elk vaardigheidsniveau.

13. Quiltliniaal

Een liniaal is een van de meest essentiële hulpmiddelen voor quilters. Veel quilters hebben verschillende liniaalformaten en -typen. Om te beginnen heb je er echter maar een paar nodig. Rasterlinialen met antislipruggen zijn het beste. Klik hier om een lijst met onze best beoordeelde quiltlinialen te bekijken.