De Bissell SmartClean Vergelijken Met Roomba

Elke dag wordt er een nieuwe robotstofzuiger op de markt gebracht. De Bissell SmartClean 1974 is de volgende in de rij om het op te nemen tegen de Roomba voor de eerste plaats in de economy class. Zal de Roomba 690 zijn positie behouden?

In dit artikel zet ik de twee stofzuigers tegen elkaar om je de details te geven die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Is de Bissell 1974 klaar om de Roomba690 te onttronen? Lees verder om erachter te komen. Als je echter gewoon het antwoord wilt weten: de Roomba 690 is nog steeds kampioen.

De Verschillen

Roomba 690
Bisell 1974

Soms zijn het de kleine dingen die de een boven de ander doet die onze beslissing voor ons bepalen. Hier verschillen de twee robots.

  • De Bissell 1974 weegt bijna 1 kg minder dan de Roomba 690.
  • De Roomba-batterij gaat tot 120 minuten mee , terwijl de Bissell tot 80 minuten meegaat.
  • De SmartClean 1974 heeft geen draadloze communicatie, zoals bij de Roomba 690.
  • De mobiele app van Roomba maakt spraakopdrachten, lokale bediening en spraakopdrachten mogelijk. Terwijl de Bissell alleen lokale bediening heeft, kan de Roomba al deze dingen doen.
  • De Bissell SmartClean maakt gebruik van twee zijborstels waar de Roomba een enkele zijborstel gebruikt.

De Gelijkenissen

Bij het vergelijken van modellen zijn het vaak de overeenkomsten tussen beide die onze beslissing gemakkelijker maken. Er zijn een paar overeenkomsten tussen de Roomba- en Bissell-modellen, zoals:

  • Beide modellen worden automatisch opgeladen wanneer hun batterijen bijna leeg zijn.
  • Noch de Bissell 1974, noch de Roomba 690 zal het schoonmaken hervatten na een oplaadcyclus.
  • Elk van de robotstofzuigers heeft val-, stoot- en vuildetectiesensoren .
  • De Roomba en Bissell gebruiken dubbele roterende borstelstangen voor extractie.
  • Schema’s kunnen op beide machines worden gemaakt .
  • Elk wordt geleverd met een infrarood-insluitingsoptie.
  • Beide robots worden geleverd met 1 jaar garantie.

Specificaties Grafiek:

Ik zal u de robotstofzuigers naast elkaar laten zien in een vergelijkingstabel. Zo kun je appels met appels vergelijken.

Afmetingen, Kenmerken En Opties

Grafieken en specificatiebladen kunnen u maar zoveel vertellen. Wat gebeurt er echt onder de motorkap? En wat betekenen al die gegevens eigenlijk? Ik zal erin duiken en je de vuile details van elke machine laten zien.

1. Batterijen

De batterij is een van de belangrijkste kenmerken van robotstofzuigers. Gaat de batterij lang genoeg mee om je hele vloer schoon te maken? Is het snel genoeg om op te laden zodat de volgende cyclus kan worden voltooid? Geeft de fabrikant u echt de beste beoordeling voor runtime?

Je weet wat je van de Roomba mag verwachten als het gaat om de batterijduur. Bij de meeste robots uit de 600-serie is het kleinere batterijpakket van 2600 mAh geïnstalleerd. iRobot heeft echter de neiging om de grootte van zijn batterijpakketten te vergroten wanneer ze batterijafhankelijke functies toevoegen.

De Roomba 690 is niet anders. Het is een van de weinige stofzuigers uit de 600-serie met draadloze mogelijkheden. Het batterijpakket van 3300 mAh is toegevoegd om het een langere levensduur en betere prestaties te geven.

Het duurt ongeveer vier uur om de grotere batterij op te laden. Zodra hij volledig is opgeladen, zal hij ongeveer 100 minuten werken. U krijgt geen 120 minuten runtime tenzij u omgevingen van laboratoriumkwaliteit kunt repliceren.

Bissell SmartClean 1974 heeft geen draadloze communicatie. maakt gebruik van het 2600mAh Lithium-Ion batterijpakket . De kleinere batterij van Bissell heeft ongeveer vier uur nodig om op te laden.

Net als de Roomba keert de SmartClean 1974 echter automatisch terug naar het laadstation wanneer de batterij minder dan 15 procent is opgeladen. De Bissell moet ook de instructie krijgen om na het opladen opnieuw schoon te maken, net als de Roomba.

De kleinere batterij van de 1974 betekent dat deze minder looptijd heeft. Met een geprojecteerde tot 80 minuten kunt u onder normale bedrijfsomstandigheden een echte looptijd van 50 tot 60 minuten verwachten.

Elke stofzuiger kost je behoorlijk wat tijd, en tenzij je plattegrond erg groot is, zou je nog steeds in staat moeten zijn om tot 1100 vierkante voet schoon te maken met de Bissell of 1400 vierkante voet met de Roomba.

Kortom: de Roomba wint. Een grotere batterij, een groter dekkingsgebied en een langere looptijd zullen elke keer winnen.

2. Sensoren

Er zijn niet veel robotreinigers die Roomba kunnen evenaren met zijn overvloed aan sensoren. Bissell SmartClean probeert de 690-sensor te evenaren. Beide hebben stootsensoren, valsensoren en vuildetectiesensoren.

De stootsensoren zijn infrarood- en akoestische sensoren die de robot waarschuwen dat er een obstakel op komst is. Dit kunnen meubelpoten, muren of grotere voorwerpen op de vloer zijn. De Roomba 690 vertraagt wanneer hij het object nadert en maakt in zeldzame gevallen fysiek contact.

Bissell probeert te vertragen en objecten te ontwijken, en voor de meeste delen doet hij zijn werk goed. Er zijn echter berichten dat dit niet altijd waar is. In sommige gevallen zal de Bissell met een nogal harde klap tegen muren en meubels slaan.

Valsensoren voorkomen dat robots van richels of van trappen vallen. Deze infraroodsensoren aan de onderkant van de robots detecteren druppels van meer dan anderhalve centimeter. Wanneer dit wordt gedetecteerd, stopt de robot en verandert van richting, waarbij hij vaak probeert de druppel te omzeilen voordat hij naar het volgende gebied gaat.

De Roomba en de Bissell doen allebei uitstekend werk door op de vlakke grond te blijven. Omdat er echter infraroodsensoren zijn, kunnen deze worden geabsorbeerd door donkere kleuren. Als je zwarte vloerbedekking of tegels hebt, vooral in directe contracten met nabijgelegen vloeren (dambordpatroon of afwisselende strepen bijvoorbeeld), kunnen de donkere kleuren de robot in de war brengen, zodat hij denkt dat er een drop-off is.

De vuildetectiesensoren doen precies wat de naam aangeeft. Elk robotmodel heeft een set sensoren die het vloeroppervlak dat actief wordt gereinigd, scannen op meer vuil en puin. Als het wordt gevonden, zal de robot een draai van 360 graden maken en het gebied nog een keer bestrijken.

Dit is handig in sterk vervuilde ruimtes, gebieden met veel voetverkeer of waar uw huisdieren het liefst rondhangen. Beide robots doen goed werk door het extra vuil te vinden en een tweede of zelfs derde passage in het gebied uit te voeren.

Final Line: Deze ronde eindigt in een gelijkspel. Beide robots maken gebruik van hun sensoren en gaan over het algemeen goed om met obstakels.

3. Filtratiesystemen

Filters zijn ook een belangrijk aspect van stofzuigen. Stof- en vuildeeltjes moeten worden opgevangen en voorkomen dat ze weer in de lucht of vloeren terechtkomen en diep in de machine terechtkomen, waardoor motorschade wordt voorkomen.

Als je last hebt van allergieën, moet je misschien ergens anders zoeken naar een robotstofzuiger . Noch de Roomba 690 of de SMartClean 1974 hebben HEPA-gecertificeerde filtratie. HEPA-certificering betekent dat de filters tot 99 procent van de allergenen in huis, zoals stof, pollen en huidschilfers van huisdieren, zullen opvangen.

Het Roomba-filter, dat deel uitmaakt van het AeroVac-systeem , zal deeltjes zo klein als 10 micron opvangen . Hoewel dit nogal ver verwijderd is van de HEPA-filters die 3 micron groot zijn, vangt het nog steeds ongeveer 85 procent van alle allergenen op. Huidschilfers van huisdieren zijn daar een van.

De Bissell maakt gebruik van een jerrycanfilter dat in de opvangbak past. Het filter is niet HEPA-geclassificeerd of gecertificeerd. Het verzamelt alleen de meest ernstige deeltjes. Dit filter is niet HEPA-geclassificeerd of gecertificeerd. Het verzamelt alleen de grootste deeltjes.

HEPA-certificeringsfilters zijn op geen enkel Roomba-model meer beschikbaar. iRobot heeft alle HEPA-certificeringen verwijderd . Ze produceren echter nog steeds HEPA-kwaliteitsfilters in hun late 800-serie en alle 900-serie Roomba-reinigers. Wat u zoekt is de term hoogrendementsfilter. Hoewel ze de HEPA-certificering niet dragen, verzamelen ze wel deeltjes tot 3 micron groot.

Laatste regel: Roomba 690 wint. Zelfs zonder HEPA-certificering presteert het AeroVac-filter nog steeds beter dan het Bissell-filter.

4. Bediening:

Sommigen geven er de voorkeur aan hun robot te besturen met eenvoudige, lokale bedieningselementen, terwijl anderen de voorkeur geven aan de flexibiliteit van het gebruik van spraak- of mobiele commando’s. U zult hier uw keuze hebben.

De Roomba 690 is een van de weinige robots uit de 600-serie met draadloze communicatie . Dit betekent dat u gebruik kunt maken van de mobiele app. De app, die misschien wel de beste app in de branche is, geeft je volledige controle over je vacuüm.

U kunt uw stofzuiger een naam geven en de programmering instellen. U kunt ook een reinigingscyclus starten, stoppen en pauzeren. U kunt de robot zelfs op elk moment dwingen om terug te keren naar het laadstation.

Lokale bediening is ook mogelijk. U kunt de knoppen gebruiken om de robot te besturen.

De Bissell daarentegen geeft je alleen lokale bedieningsmogelijkheden . Er is geen afstandsbediening of draadloze communicatie. U hoeft zich niet druk te maken over mobiele apps of spraakopdrachten als dat niet uw ding is.

Via de lokale bedieningselementen en het LCD-scherm kunt u de reinigingsmodus selecteren en een reinigingscyclus starten, een cyclus beëindigen en een schema instellen. Er zijn vier opties voor reiniging: standaard, randreiniging, systematische parallelle reiniging, sporadisch en standaard.

Hoewel de lokale bedieningselementen misschien niet zo intuïtief zijn om te starten, duurt het niet lang om ze uit te zoeken en uw robot weg te sturen om de klus te klaren.

Kortom: Roomba 690 wint. Met meer bedieningsopties, waaronder mobiele app en spraak, is het gemakkelijker om uw robotreiniger te gebruiken.

5. Insluiting

iRobot heeft de titel van beste robotinsluitingsmethode met zijn virtuele vuurtorens, virtuele muurbarrières en virtuele vuurtorens. De meeste andere robots hebben helemaal geen insluitingsmethoden of gebruiken op maat gesneden magneetband.

Bissell SmartClean 1974 biedt antwoorden via op batterijen werkende opvangtorens. Deze insluitingsapparaten worden onzichtbare muren genoemd en zenden een infraroodstraal uit om deuropeningen, ingangen of delen van een kamer te doorkruisen die u niet wilt dat de robot binnengaat.

De robot behandelt de onzichtbare muurbalk als een fysieke muur wanneer hij deze detecteert met behulp van zijn sensoren. Het verandert dan van richting. Hoewel de draadloze onzichtbare wanden zijn ontworpen voor de 1600-serie, werken ze wel met de 1474. (U kunt er rekening mee houden dat er ook een afstandsbediening is die u kunt kopen, deze is alleen voor de 1600-serie en werkt niet met het 1475-model .)

Er zijn twee soorten insluitingen beschikbaar voor de Roomba 690. De virtuele vuurtoren zal twee kamers met elkaar verbinden, waardoor ze voor de robot verschijnen als een enkele kamer voor kaarten en navigatie, of een ingang naar een kamer of gebied blokkeren waardoor de robot niet kan binnenkomen.

De andere optie is de dual-mode virtuele muurbarrière. Dit heeft twee instellingen: halo-modus en lineaire modus. In lineaire modus stuurt het een infraroodstraal over een deuropening, ingang of een specifiek gebied waartoe je niet wilt dat het vacuüm ook toegang heeft.

U ontvangt een ring met een diameter van 1,2 meter in halo die alle items op de vloer beschermt waar de robot niet tegenaan of eroverheen kan rennen. Deze functie beschermt potplanten. Hij kan over tafels en kattenbakken worden gekanteld.

SmartClean 1475 wordt geleverd met één onzichtbare wand. U kunt ook extra torens kopen op de Bissell-website.

De Roomba wordt geleverd met een enkele dual-mode virtuele muurbarrière. Afzonderlijke slagbomen (of vuurtorens) kunnen voor de 690 worden gekocht op de iRobot-website.

Kortom: de Roomba 690 wint. Een beetje, omdat beide barrières goed werken, maar de Roomba-barrière heeft meer mogelijkheden voor insluiting.

6. Vloertypes

Je koopt geen stofzuiger om in de hoek te zitten en stof te verzamelen. Je koopt er een om over je vloeren te rennen en het stof te verzamelen. Ze werken beter op bepaalde vloertypes dan op andere. Dus hoe stapelen deze twee zich op?

De Roomba 690 is geschikt voor alle vloertypes. Dit omvat zowel harde vloeren als tapijt. Maakt het ze echter echt allemaal schoon? Bijna.

De Roomba kan alle soorten harde vloeren reinigen. U kunt kiezen uit tegels, laminaat, hardhout of vinyl. Het reinigt zelfs stenen vloeren die verzegeld of oneffen zijn. Als u een ongelijke stenen vloer heeft, zorg er dan voor dat u de straal van de valsensoren niet verandert.

Op tapijt doet de Roomba 690 heel goed zijn werk. Met de spotmodus en de vuildetectiesensoren zijn de meeste tapijten geen partij voor de Roomba. Ik zeg de meeste omdat het zal worstelen met hoogpolige en shag-stijl vloerbedekking.

De beperkingen hier zijn vanwege de tegengesteld draaiende dubbele borstelstangen. De robot raakt verstrikt als langere tapijtvezels vast komen te zitten in de borstelstangen. Als je vloerkleden met kwastjes hebt of een vloerkleed hebt, moet je de franje onder het vloerkleed stoppen voordat je met de reinigingscyclus begint.

Bissell SmartClean kan de meeste soorten vloeren reinigen. Hij kan elk type harde vloer reinigen, net als de Roomba. Je kunt er zelfs in hoeken en langs plinten mee schoonmaken.

Tapijt is echter een ander verhaal. De Bissell 1974 is alleen geschikt voor het reinigen van laagpolig tapijt. Hoogpolig en shag zijn recht uit zonder enige kans om te worden schoongemaakt. U hebt een andere robot nodig om hoogpolig tapijt, laagpolige shag of hoogpolige shag uit de jaren 70 te reinigen.

Middelhoogpolig tapijt is voor de robot geen probleem. Er kunnen echter enkele klachten van zijn. Laagpolig tapijt is echter gemakkelijk schoon te maken.

Afhankelijk van wat voor soort vloer je hebt en hoe hoog je tapijtstapel is, zal bepalen welke robot beter is voor jouw behoeften.

Kortom: Roomba 690 wint opnieuw.

Het niet kunnen reinigen van tapijt is de dood voor een stofzuiger, en de Bissell beperkt zichzelf ernstig in dit aspect

Veelgestelde Vragen En Hun Antwoorden

Sta me toe een paar van de meest gestelde vragen over de twee robotstofzuigers uit dit artikel te beantwoorden.

QQ Als je met robots te maken hebt, wil je misschien niet te gedetailleerd worden als je met ze te maken hebt. Dit is een gangbare praktijk voor elektronica. Om ervoor te zorgen dat het apparaat correct wordt gebruikt, moet u regelmatig onderhoud uitvoeren.

U dient wekelijks de belangrijke factoren van de robots te controleren : sensoren, wielen, borstelrollen en opvangbakken.

Er moet regelmatig onderhoud plaatsvinden. Houd de opvangbak leeg en het filter vrij van obstakels. U dient de opvangbak na elk gebruik te controleren en leeg te maken wanneer deze vol begint te raken.

Om ervoor te zorgen dat de infraroodlampen goed werken, dient u wekelijks de hele machine schoon te maken, inclusief de bumpers en sensoren. Controleer ook op klitten of haren op de wielen en verwijder deze indien nodig.

Ten slotte moet u de borstelbalken controleren. Net als bij een standaard steelstofzuiger kunnen haren, touwtjes en tapijtvezels vast komen te zitten in de borstelharen. U moet de borstelstangen vrijhouden van verwarde vezels, zodat ze in de beste omstandigheden kunnen werken en uw vloeren schoon kunnen houden.

V. Kunt u de Bissell inplannen om op bepaalde tijden van de dag schoon te maken?
A. Ja, dat kan! De Bissell SmartClean74 kan tot zeven dagen vooruit worden geprogrammeerd en u kunt ook een dag specificeren waarop deze moet werken. Dit is handig, zodat u niet thuis bent als de schoonmaker zijn werk doet.

Voor de grondigheid zal ik ook vermelden dat je de mobiele app voor de Roomba 690 kunt gebruiken om een schema te maken. Met de app kun je de tijd en dagen van je schoonmaakdag instellen. Een ander kenmerk is dat je met de app handmatig een reinigingscyclus kunt starten, ook als je niet thuis bent.

V. Als ik een huis met meerdere verdiepingen bezit, kan ik dat dan op alle niveaus gebruiken?
A. Ja. Zowel de Bissell als de Roomba zullen op elk niveau schoonmaken . Er zijn echter nadelen.

U moet eerst handmatig de trap op- en aflopen. De robots kunnen geen trappen op of af . Je moet de robot na elke cyclus uit het laadstation halen of een tweede dockingstation kopen om hem op de grond te houden.

Dit maakt het voor de robots moeilijker om je huis in kaart te brengen en te navigeren, maar het kan zonder al te veel extra inspanning worden gedaan. De beste oplossing is echter om een enkel dockingstation te gebruiken en de robot er gewoon in terug te plaatsen nadat het schoonmaken op de andere verdiepingen van uw huis is voltooid.

Wat Ik Leuk Vind Aan Bissell SmartClean 1974

  • Het werkt goed met onzichtbare muren van draadloze containment units.
  • Dankzij de dubbele zijborstels kunnen de randen in beide richtingen worden gereinigd.
  • Druk op een knop en het werkt gewoon.

Wat Ik Leuk Vind Aan De Roomba 690

  • Draadloze communicatie voor spraak- en app-bediening.
  • Duurzame lithium-ionbatterij.
  • Grote opvangbak voor veelvuldig wisselen.
  • Alle vloertypes, behalve shag, kunnen worden schoongemaakt

Tot Slot

We zien veel nieuwe merken op de kar van de robotstofzuiger springen en elk proberen de Roomba-serie over te nemen. Bissell SmartClean 1974 is de laatste vermelding. Door het ontbreken van extra functies zijn de kosten lager dan bij de Roomba, maar is dat genoeg?

De Bissell Smart Clean74 is een goede optie. U moet zich echter bewust zijn van de beperkingen ervan. Als u een middelhoog of hoogpolig tapijt heeft, zal de 1974 niet voor u werken. De Bissell is niet de juiste robot voor u als u draadloze communicatie nodig heeft of wilt om spraakopdrachten of mobiele apps te bedienen.

De Roomba 690 is veelzijdiger en kan alle soorten vloeren reinigen, behalve hoogpolig tapijt. De batterij gaat langer mee dan de Bissell en de sensoren werken iets beter. Bovenop alle kleinere functies, heb je ook draadloze communicatie met het gebruik van mobiele apps en spraakopdrachten.

Om deze redenen kan de Bissell SmartClean 1974 de Roomba 690 niet bijhouden en is de Roomba nog steeds de top van zijn klasse.