Waarom Werken Hogedrukreinigerpompen Niet

Een hogedrukreiniger is een handig hulpmiddel bij het reinigen. Het verwijdert perfect alle soorten schimmels, vuil, vuil, graffiti en ander hardnekkig vuil. Hoe kunt u vuil en roet verwijderen als uw hogedrukreiniger plotseling stopt met werken? Hoewel u mogelijk beschadigde onderdelen aantreft, zijn er andere mogelijke oorzaken.

Wilt u weten waarom uw hogedrukreiniger het niet meer doet? U bent op de juiste plaats. We geven u de essentiële informatie om uw problemen op te lossen. Het is niet nodig om uw hogedrukreiniger wekelijks naar een winkel te brengen. Als je een goedkope hogedrukreiniger hebt, zijn er veel problemen die je snel kunt oplossen.

Hogedrukreinigers kunnen na verloop van tijd slijten en kunnen ook de PSI van uw hogedrukreiniger beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk om deze problemen te kennen als u de levensduur van uw hogedrukreiniger wilt verlengen. Laten we de oorzaken van het falen van hogedrukreinigers achterhalen.

Motor Probleem

De belangrijkste oorzaak van hogedrukreinigers waardoor ze niet meer werken, is het vuile luchtfilter. Het verhindert dat de lucht de carburateur bereikt, wat het hele systeem beïnvloedt. Om deze reden stopt de hogedrukreiniger. De tweede reden kan zijn dat de hogedrukreiniger geen olie of brandstof meer had. Een andere reden kan zijn dat uw hogedrukreiniger te dicht bij de motor staat, zodat er geen lucht bij kan.

Dit zijn slechts enkele zaken waarmee u rekening moet houden bij het plannen van wekelijks onderhoud aan uw hogedrukreiniger. U moet uw luchtfiltersysteem regelmatig reinigen. Houd uw motor elke keer dat u hem aanzet in de gaten. Zorg er ook voor dat de motor 30 minuten wordt afgekoeld als deze heet wordt. Uw hogedrukreiniger werkt niet als u deze instructies niet opvolgt.

Lekkage

Vaak vindt u waterlekkage uit de hogedrukreiniger. Waterlekkage kan worden veroorzaakt door versleten afdichtingen, wat kan leiden tot drainage. Het inlaatwaterpaar dat wordt gebruikt om af te dichten, kan na verloop van tijd breken of slijten.

Je kunt de interne pistoolafdichtingen die in de pomp worden gebruikt niet vergeten. Deze zuiger drukt water uit de sproeikop. Waterafvoer kan optreden als de zuigers gebroken zijn. Olielekkage is een ander veelvoorkomend probleem. Uit een beschadigde afdichting kan olie lekken. Bovendien kunnen pompen na verloop van tijd ook slijten. Door deze kapotte pomp kan het water in grote hoeveelheden ontsnappen.

U moet ervoor zorgen dat de zuigers, binnenste afdichtingen en buitenste afdichtingen in topconditie zijn. Vervang versleten of kapotte afdichtingen door nieuwere. Al met al, houd ze jaarlijks in de gaten. Bovendien kunt u de klantenservice van het bedrijf bellen voor aanvullende informatie.

Lage Druk

Veel oorzaken kunnen leiden tot lage druk. De eerste is het gebarsten, versleten of verstopte mondstuk. Er zal dus meer water door de gaten stromen, wat resulteert in een verlaging van de druk. Als gevolg hiervan moet u een gloednieuw mondstuk van de juiste maat krijgen. Lage druk kan ook worden veroorzaakt door slippen van de riem. U kunt het repareren door de riem strakker te maken of door een betere te vervangen.

Lage druk kan ook worden veroorzaakt door vuilophoping in de kleppen of lucht die uit het verenkleed lekt. Reinig de kleppen en sluit de bron af. De druk kan dan wegvallen.

Evenzo kan de verkeerde slang ook druk verliezen. U moet ervoor zorgen dat u de juiste maat slang voor uw medaille krijgt. De slang varieert in diameter en wordt meestal geleverd in breedtes van rond de . Als de slang groter is, zelfs een centimeter, kan dit drukverlies veroorzaken. Voor extra hulp kunt u hulp uit de handleiding halen.

Geluidsoverlast

Een ander veel voorkomend fenomeen dat u tegen kunt komen, is een ratelend geluid in de hogedrukreiniger. Op de lange termijn kan een pomp kapot gaan of beschadigd raken. Gebroken lagers, kleppen of stangen waarmee de pomp is verbonden, kunnen dit veroorzaken. Doordat de pomp water naar buiten duwt, kan dit schade veroorzaken. In dit geval veroorzaakt een pomp veel lawaai.

U kunt de pomp vervangen of een nieuwe installeren om dit probleem op te lossen. Er zijn ook pompreparatiesets op de markt die helpen om de onderdelen bij elkaar te houden. De pompwasser leidt ook de waterstroom om. Op den duur kan het ventiel vermoeid raken als het wordt blootgesteld aan direct zonlicht of door stof. Ongecontroleerde waterstroom kan ervoor zorgen dat de klep een luid bonkend geluid maakt.

Een reparatieset kan worden gebruikt om een beschadigde klep te repareren. Dit probleem kan worden opgelost door de kleppen schoon te maken en te polijsten om ze beter te laten werken.

Veiligheidstips

  • Spuit niemand met de sproeier. U kunt ernstig letsel toebrengen door waternevel in snelle uitbarstingen te gebruiken.
  • Als u elektrische problemen ondervindt met de hogedrukreiniger, neem dan contact op met een gekwalificeerde elektricien.
  • Draag veiligheidskleding die u beschermt tegen verwondingen.
  • Vermijd het gebruik van hogedrukreinigers op gas in een afgesloten ruimte. Ze stoten koolmonoxide uit, een dodelijk gifgas dat de ademhaling zwaar beïnvloedt en misselijkheid of hoofdpijn kan veroorzaken.
  • Wees u bewust van alle gevaren voordat u een hogedrukreiniger gebruikt
  • Bewaar uw apparatuur op een koele plaats met een geventileerde ruimte. Zorg ervoor dat hogedrukreinigers niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.
  • Neem contact op met de reparatiewerkplaats als u scheuren of beschadigingen opmerkt.

Eindoordeel

Al met al zijn hogedrukreinigers onderhevig aan slijtage met de tijd. Wanneer u een defect ontdekt, zorg er dan voor dat u dit op tijd repareert. Een hogedrukreiniger is de beste uitrusting om alle ongewenste vlekken, vuil en schimmel te verwijderen. Maar wat wordt er voor deze apparatuur gebruikt als deze plotseling niet meer functioneert? Het grootste deel van het onderhoud kan thuis worden uitgevoerd door de instructies op te volgen. Maak je omgeving gezond met deze cutie pie!